Comunicat de Corrent Roig davant el processament d’activistes antimonàrquics catalans

COMUNICAT DE CORRENT ROIG DAVANT EL PROCESSAMENT D’ACTIVISTES ANTIMONÀRQUICS CATALANS

Davant el processament de militants de l’esquerra independentista catalana per expressar públicament el seu rebuig a la monarquia, Corrent Roig manifestem:

• La nostra solidaritat amb tots els companys i companyes processats, l’exigència que els siguin retirats tots els càrrecs i el nostre compromís amb totes aquelles iniciatives dirigides a assolir aquest objectiu.

• El procés obert per l’Audiència Nacional demostra novament quins són els límits del règim monàrquic sorgit del Pacte de la Transició entre les forces franquistes i l’esquerra institucional. Un rei nomenat pel dictador com el seu successor que està exempt de qualsevol responsabilitat i que, per tant, no pot ser processat pels seus actes; una figura que no pot ser criticada si no es vol incórrer en un delicte d’ “injúries a la corona”, com els ha passat als periodistes de El Jueves o Deia per atrevir-se a fer-ho en to d’humor, o ara als companys i companyes que van manifestar públicament el seu rebuig amb la crema de fotografies.

• Impedint l’exercici de la llibertat d’expressió el que es pretén es protegir aquest pilar bàsic sobre el que es sustenta el règim actual. La monarquia és intocable perquè el seu qüestionament faria entrar en crisi tot l’edifici antidemocràtic aixecat sobre una Constitució pactada amb els hereus del franquisme, que nega el dret a decidir dels pobles de l’Estat Espanyol, que manté els privilegis de l’església, que consagra la continuïtat d’uns aparells estatals mai depurats i que preserva els grans negocis del capital. És per això que els ha faltat temps al monarca i, darrere d’ell, a totes les forces polítiques institucionals, a la patronal i a la burocràcia sindical, per enaltir el suposat paper decisiu de la monarquia en la consolidació democràtica a Espanya.

• El processament dels activistes antimonàrquics catalans mostra en viu la pervivència del vell aparell franquista en les institucions de l’Estat. Com a fidel continuadora del vell Tribunal de Orden Público franquista, l’Audiència Nacional reprimeix les posicions polítiques que qüestionen el règim: deté i empresona l’esquerra independentista basca, processa els qui critiquen el rei… Per això cal exigir la seva supressió, així com la derogació de tota la legislació que permet reprimir l’exercici dels drets democràtics més elementals (lleis antiterroristes, codi penal,…)


• Exigim l’anul•lació de tots els processos oberts contra els activistes antimonàrquics catalans i fem una crida a unir forces per treballar plegats per aquest objectiu, en la perspectiva d’anar avançant en la consolidació d’un moviment unitari i plural que lluiti per l’abolició de la monarquia i pel reconeixement del dret d’autodeterminació.

Coordinadora de Corrent Roig

6 d’octubre de 2007

NOTICIAS ANTICAPITALISTAS