Co.bas crida a la vaga del 29N contra les retallades i per un ensenyament públic de qualitat

Publicidad

Dijous 29 de novembre Vaga d´Ensenyament. En defensa de l´Ensenyament Públic i de Qualitat

Participem a la Vaga d’Ensenyament del 29 de Novembre

Des de co.bas Ensenyament cridem a donar suport a la convocatòria dels sindicats CGT, USTEC – STE’s i ASPEPC dirigida als i les treballadores de l’ensenyament públic no universitari de Catalunya, d’una jornada de VAGA DIJOUS 29 DE NOVEMBRE. L’incompliment sistemàtic de la inversió en educació d’un 6% del pressupost, actualment en un irrisori 2,04%, la burla que representa l’allargament en la restitució de les pagues extres del 2013 i el 2014, fins el 2026!!!! i la situació de precarietat i pressió laboral als centres educatius, són raons més que suficients per a la convocatòria d’una jornada de vaga a l’ensenyament que sigui la punta de llança envers la reversió completa de les retallades implentades a Catalunya des del curs 2007 – 2008.

 

Cal revertir les retallades

Sempre hem reivindicat que cal participar massivament de totes les mobilitzacions contra les retallades a la sanitat i l’educació, mobilitzacions que han de ser multitudinàries i demostrar que no estem disposats a acceptar retallades en drets laborals i socials mentre es destinen milers de milions de diner públic a finançar la banca i les grans empreses, i  a reduir impostos als més rics. Nosaltres no som responsables d’una crisi que no vam provocar i que ha continuat servint d’excusa per a l’enriquiment precisament dels autèntics culpables de la crisi.

En aquest sentit, volem aprofitar per donar igualment suport a la vaga convocada als centres d’atenció primària de la sanitat catalana entre els dies 26 i 30 de novembre, que coincideix amb la vaga convocada a Ensenyament. Hem d’aprofitar aquest corrent comú, aquest crit conjunt contra les retallades en els diferents serveis públics essencials (sanitat, educació, serveis socials…) per unificar les lluites al voltant de dues reivindicacions bàsiques (la reversió immediata de totes les retallades i la recuperació igualment immediata del poder adquisitiu perdut) a partir d’un pla de lluita elaborat a partir d’assemblees de tots els treballadors/es.

Des de l’inici de les retallades, el 2010, la despesa en ensenyament de la  Generalitat s’ha reduït pràcticament en un 10%, passant d’un insuficient 3% del PIB català a un encara més esquifit 2’04%. El primer objectiu és, doncs, recuperar el que es va perdre amb les retallades per començar a avançar cap a l’objectiu del 6% del PIB d’inversió en ensenyament, establert per la mateixa LEC. I no poden dir que no hi ha diners per culpa del govern estatal: es poden obtenir ja deixant de finançar l’escola privada a Catalunya, començant pels centres que practiquen la segregació per gènere, o incrementant els ingressos per impostos augmentant el tram autonòmic de l’IRPF a les rendes més altes, o recuperant altres impostos directes com el de Patrimoni i Successions, reduïts o suprimits pel govern de CiU. A més, és hora de començar a replantejar-se el pagament d’un deute públic il·legítim, antidemocràtic i immoral, imposat per la UE i la banca a costa dels drets de la majoria de la població.

A més a més, el desplegament de la LEC continua el seu procés de privatització, jerarquització i segregació social en forma de selecció arbitrària del personal (blocs i perfils professionals), precarietat laboral (terços de jornada que es mantenen) o  massificació de centres i aules (ràtios molt elevades, limitació en el personal de suport a la docència i l’atenció a la diversitat…).

 

 

Cal revertir la manca de participació i recuperar la decisió des de la base

Tal com ja va passar durant l’exitosa darrera vaga convocada per CGT durant el gener del 2017 i que va suposar, entre d’altres, la reducció d’una hora lectiva i la incorporació de 3.500 docents a l’ensenyament públic a Catalunya, els sindicats CCOO i UGT, lluny d’unir – se a la mobilització per la millora general del sistema públic educatiu a Catalunya i de les condicions dels i les docents, en particular, contraprogramen la vaga amb la convocatòria de vaga dels serveis públics del 12 de desembre. I a més ho fan amb el plantejament únic de la recuperació de les pagues extres. On queden la resta de reivindicacions del sector educatiu? Pensem que és el moment d’articular una alternativa a aquesta nefasta política sindical que ens porta cap al descrèdit i la derrota a les nostres pròpies files.

Per revertir aquesta realitat és imprescindible potenciar les assemblees decisòries de centre i de zona i recuperar les comarcals i provincials per canalitzar el debat, les propostes i la presa de decisions, amb el compromís ferm de les organitzacions sindicals de respectar-los i de no acceptar cap acord sense una consulta vinculant (presencial o telemàtica) amb les garanties necessàries.

 

Què reivindiquem?

La mobilització ha de servir per obligar el govern de la Generalitat a complir amb les següents reivindicacions:

  • El retorn a l’horari lectiu: 18h a secundària i 23h a primària.
  • Reducció de les ràtios tant a Primària com a Secundària.
  • Reducció de 2 hores lectives als majors de 55.
  • Consolidació del lloc de feina del personal interí.
  • Retirada de l’extensió del pla pilot dels nomenaments i de la definició de perfils de llocs de treball específics.
  • Cap tancament d’aules a l’ensenyament públic.
  • Oferta pública suficient que garanteixi l’estabilitat del personal interí per reduir l’actual inacceptable taxa d’interinitat.
  • Augment dels recursos educatius fins al 6% d’inversió.
  • Recuperació del poder adquisitiu dels docents.

 

29 de novembre tots i totes a la Vaga

Manifestació 12 hores Plaça Universitat (Barcelona)

Organitzem entre tots/es un veritable pla de lluita

 

 

 

https://www.cobas.cat/event/dijous-29-de-novembre-vaga-densenyament-en-defensa-de-lensenyament-public-i-de-qualitat/

 

También podría gustarte

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More