[Cimera de les Amèriques] Escomença la repressió a Mar del Plata

[Cimera de les Amèriques] Escomença la repressió a Mar del Plata

GALERIA DE FOTOS:
http://valencia.indymedia.org/media.php?galId=34 

MAR DEL PLATA, 4 de novembre (Télam).- La Policia Bonaerense va començar a disparar gasos lacrimògens i bales de goma per a dispersar als manifestants del Partit Obrer i el Moviment Revolucionari Quebracho, qui van llançar al seu torn pedres i bombes molotov.

Els principals focus d'enfrontament estan en les interseccions d'Avinguda Independència i San Luis, i sobre el carrer Colón o­n els manifestants van atacar amb pedres la seu del Banc de Galícia, entre uns altres.

La policia, que es disposa a avançar amb carros d'aigua, encara no va sortir dels límits del clos de seguretat, un helicopter sobrevola la zona. (TélamManifestants xoquen amb la Policia que protegeix la zona d'exclusió

Kirchner va dir que és necessari «crear treball per a enfrontar la pobresa»

MAR DEL PLATA.- Una marxa convocada per grups piqueteros «durs» i agrupacions d'esquerra s'enfronta amb la policia bonaerense en el cantó de Colón i Corrents.

Els manifestants van llançar pedres a la policia i bengales a pocs metres de les tanques que protegeixen la zona d'exclusió que protegeix als Caps d'Estat que participen de la IV Cimera de les Amèriqus. En la marxa es veien pancartes i armilles del Partit Comunista Revolucionari, el Partit Obrer, el Moviment Teresa Rodríguez i Quebracho.

Entre els manifestants, diversos d'ells encaputxats, es trobaven els dirigents Carlos «Gos» Santillán, Néstor Pitrola, Vilma Ripoll, Mario Cafiero i Oscar Kuperman, qui va assegurar a Télam que la intenció de les participants de la marxa és «arribar a les tanques» que envolten la zona d'exclusió. (Télam)
http://www.lagaceta.com.ar/vernotae.asp?id_seccion=9&id_nota=134692Incidents amb piqueteros durs en la marxa de repudi a Bush en Mar del Plata

Els manifestants van arribar al clos de seguretat que custodia la Cimera i van llançar pedres contra la Policia, que va reprimir amb gasos lacrimògens i bales de goma.

Els piqueteros durs que repudien la visita de George W. Bush a l'Argentina protagonitzaven aquesta tarda incidents en la zona del clos de seguretat que custodia la Cimera de les Amèriques, que va començar aquesta tarda en Mar del Plata. AL no poder avançar, van llançar pedres contra la Policia i van ser reprimits amb gasos lacrimògens i bales de goma.

Malgrat els intents de les forces de seguretat de dissipar la marxa, els manifestants seguien en el lloc i continuaven llançant objectes contundents contra la Policia.

Els manifestants van marxar per l'Avinguda Independència fins a Colón, des d'on van arribar a l'Avinguda Corrents. Allí, prop del Teatre Auditórium i l'Hotel Hermitage, es van trobar amb el clos que delimita l'àmplia zona d'exclusió que custodia la Cimera.

Participen de la marxa el Moviment Socialista dels Treballadors (MST) i el seu braç piquetero, el Moviment Teresa Viu; el Pol Obrer (PO) i els seus referents polítics del Partit Obrer; el Moviment Territorial Alliberament (MTL), del Partit Comunista; el Corrent Classista i Combativa (CCC) i el Partit de Treballadors Socialistes (PTS).

Entre els manifestants, diversos d'ells encaputxats, es trobaven els dirigents Carlos «el Gos» Santillán, Néstor Pitrola, Vilma Ripoll, Mario Cafiero i Oscar Kuperman.Destrosses en Ciutat Vella després de marxa contra Bush i la Cimera de les

04.11.2005 | 18.59

Uns 70 manifestants, que van partir des de la Plaça Matriu, van trencar vidres de locals i actuacions, i van llançar bombes de quitrà contra la façana de diversos edificis. Com saldo d'aquestes protestes, hi ha 12 detinguts i tres funcionaris policials ferits. Els participants de la marxa entonaven cançons contra el president d'Estats Units i contra la Cimera de Mar del Plata.

El grup va caminar pel carrer Missions i a l'arribar a la Borsa de Valors va començar a llançar pedres i bombes de baluern, que van provocar diverses destrosses en els vidres. Després, els manifestants van anar fins al carrer Rincón, per allí fins a Zabala i van donar la volta cap a la Plaça Matriu. A mesura que passaven per les sucursals bancàries pintaven en les parets «mort al capital» i «mort a l'Estat», signant amb el senyal de l'Anarquisme (una A majúscula tancada en un cercle).

A la seva arribada a la plaça els esperava un grup de la força de xoc, que va assolir capturar a 12 participants de la marxa. En aquest moment es va donar un enfrontament entre ambdós grups, ja que els manifestants tenien pals amb els quals es defensaven, a més de les bombes de quitrà que llançaven.

Segons va contar un venedor del carrer Rincón i Missions, la situació va ser bastant complicada en alguns moments, perquè els manifestants es van enfrontar amb guàrdies policials que van trobar en el camí.

«Era un grup de gent que cridava consignes anti Bush i, en determinat moment, van començar a llençar bombes de baluern i després bombes de quitrà. I a la volta, van començar a trencar actuacions (…) fins que a l'arribar a la Plaça Matriu estava la Policia de xoc, i aquí va ser el desparramo», va narrar.

Durant la marxa, els manifestants van llençar volants, signats per la Coordinació ALCArajo, que deien: «Amèrica està en el carrer. Avui comença en Mar del Plata la quarta Cimera de les Amèriques. Una vegada més els poderosos es troben per a enfortir la globalització neoliberal que beneficia a les potències i a les seves corporacions. Igual que en tot el continent, avui sortim al carrer a fer escoltar la nostra veu de denúncia i resistència contra el capital. No al ALCA, no a la militarització dels nostres pobles».

http://www.espectador.com/nota.php?idNota=55293                                                 
           [Cimera de les Amèriques] Escomença la repressió a Mar del Plata +INFO                                                 
          
Manifestants xoquen amb policia en la Cimera de les Amèriques

DEBORA REI
Associated Press

MAR DEL PLATA, Argentina – Uns mil integrants de sectors radicalitzats van desafiar el divendres a la policia, van incendiar una sucursal bancària, van destrossar botigues i van intentar trencar el clos metàl·lic que protegeix la seu de la Cimera de les Amèriques.

Els incidents van ocórrer mentre el president argentí Néstor Kirchner inaugurava la cimera.

Un grup d'infanteria de la policia federal, integrat per 150 agents proveïts d'escuts protectors, els va dispersar llançant-los gasos lacrimògens.

Un grup dels manifestants es va dirigir llavors contra una sucursal bancària situada a una quadra del clos. Van destrossar a pedrades les vidrieres i van incendiar el local. Després van seguir fent xixines les vidrieres de diversos negocis, sense que la policia, situada darrere de les tanques metàl·liques, intervingués.

Els manifestants, pertanyents a sectors d'esquerres i a algunes organitzacions de «piqueteros» (aturats), duien caputxes i enarboraven garrots, mentre agitaven banderes i cartells.

Al crit de «Assassins, assassins» van començar a copejar contra les barreres metàl·liques intentant derrocar-les.

Quan la policia els va llançar gasos, van retrocedir però des de les proximitats del lloc, sobre la cèntrica avinguda Colón, van seguir amb les seves càntics i crits hostils contra el president nord-americà George W. Bush com també contra Kirchner.

Va ser el primer episodi de violència produït amb motiu de la Cimera de les Amèriques en aquesta supervigilada ciutat balnearia, protegida per uns 8.000 policies i gendarmes, que han format no menys de tres anells de seguretat, permetent solament el pas a qui tenen credencials d'autorització.

Diverses hores abans, milers de manifestants havien desfilat sense incidents rumb a un estadi poliesportiu, escenari de la cridada «Contracimera dels Pobles», o­n van ser arengats pel president veneçolà Hugo Chávez.

Els sectors radicalitzats van promoure també el dijous episodis de violència en la capital federal i en diverses ciutats de l'interior, protestant per la presència de Bush i per la realització de la Quarta Cimera.

http://www.miami.com/mld/elnuevo/news/world/americas/13083988.htmLa policia reprimeix en Mar del Plata
publicat a [22:45] Dv 04 Nov, 2005
La policia reprimeix en Mar del Plata


18:25 Avança la policia sobre els manifestants, rastellant la zona a la recerca de manifestants, avancen les motos, i les columnes d'infanteria.

18:20 La policia avança, els manifestants responen amb pedres i bombes molotovs, atacant locals d'empreses multinacionals, ataquen un local de telefònica i llançant el mobiliari al carrer.

18:15 Els manifestants aixequen barricades davant l'arribada a ells de les forces de seguretat, les quals estan sent engrossides per policies federals.

18:10 Avança la policia amb la brigada motoritzada, disparant bales de gomes i més gasos. Surten les columnes d'infanteria, carros d'assalt, que estaven apostats després del clos, encara que fins al moment no arriben als manifestants.

18:05, es reporten 6 locals de multinacionals atacats, alguns d'ells en flames, així com alguns policia ferits. S'espera l'avanç de l'exercito de policies que esperen l'ordre després de la tanques del primer cordó.

Moments després de l'arribada de les columnes de manifestants la policia bonaerense va llançar gasos lacrimògens i bales de goma per a dispersar als manifestants del Partit Obrer i el Moviment Revolucionari Quebracho, Partit Socialista dels Treballadors,Convergència Socialista, etc qui van llançar al seu torn pedres i bombes molotov.

Els principals focus d'enfrontament estan en les interseccions d'Avinguda Independència i San Luis, i sobre el carrer Colón o­n els manifestants van atacar amb pedra locals de Telefònica, Banc de Galícia i altres locals comercials, mentres un helicòpter policial sobrevola la zona.

Les tanques estan fermes en els seus llocs, els manifestants no van assolir alterar el primer clos extern. El control d'aquest clos està a càrrec de la infanteria bonaerense, que manté la seva posició sense sortir a fer detencions de manifestants.

Fuentes de la Secretaria de Drets Humans van informar a Premsa De Front que s'usarien postes de baluern, és a dir, només per a intimidar, i que no s'usarien armes ni munició de goma. Fins al moment no es van reportar manifestants ferits.

Alguns grups de manifestants organitzats s'estan desplaçant cap al carrer córdoba, o­n es troben les principals seus d'altres empreses multinacionals, com Telefònica. No va haver agressions ni destrosses cap a petits comerços ni cap a habitatges o vehicles particulars. Encara en les seus de les multinacionals que van ser agredides, no va haver saquejos ni robatori de pertinences.

Ataquen Bank Boston en el centre de Buenos Aires

18:40 Un grup de joves ataquen un Bank Boston en el carrer Salta i Av. de Maig, en el marc de la mobilització unitària de repudi a l'arribada de Bush. De moment la policia no va intervenir.

NOTICIAS ANTICAPITALISTAS