(Cat/Cast) La burguesía lanza sus fuerzas de represión contra los manifestantes anti-desahucios en Barcelona

87

(Cast)

Cientos de personas se concentraon este jueves desde primera hora para evitar el desahucio de seis familias con menores que ocupan desde hace dos años el ‘bloque Entonces’ en la calle Lleida de Barcelona.

Tras cuatro horas de bloqueo, la policía ha decidido actuar y ha cargado contra los manifestantes. Algunas personas han caído al suelo y una chica ha sido retenida por los agentes.

Se trata del cuarto intento de desahucio. Las familias ocuparon estos pisos hace dos años. El bloque es propiedad de un fondo de inversión finlandés que había empezado a vaciar el edificio para reformarlo y vender después las viviendas.

Los afectados aseguran en un comunicado que han intentando negociar -sin éxito- con la propiedad y el Ayuntamiento un alquiler asequible y han alegado que no se les desaloje porque en el edificio viven familias con niños y personas mayores. Se han ocupado dos pisos más del bloque con familias del barrio.

Los vecinos lamentan que la policía los trate como si fueran violadores o asesinos. «Estamos luchando por una vivienda digna», ha llamado una vecina a los Mossos.

Fuente: Diario de Octubre

(Cat)

Centenars de persones eviten el desnonament de sis famílies al Poble-sec

Centenars de persones han evitat aquest dijous el desnonament de sis famílies amb menors que ocupen des de fa dos anys el ‘bloc Llavors’ al carrer Lleida de Barcelona.

Des de primera hora els activistes s’han concentrat davant l’edifici per evitar l’entrada de la comitiva judicial i després de quatre hores de bloqueig, la policia ha decidit actuar amb una càrrega breu contra els manifestants.

Algunes persones han caigut a terra i una noia ha estat retinguda pels agents.

Els concentrats s’han dividit entre el vestíbul de l’edifici i d’altres a l’entrada del carrer, que ha estat acordonat pels Mossos d’Esquadra. Els agents han començat a arribar cap a les 6 del matí i han blindat la zona, amb 8 furgonetes aparcades.

Una vuitantena de persones ja havia passat la nit a la finca per evitar el desnonament.

 

Es tracta del quart intent de desnonament. Les famílies van ocupar aquests pisos fa dos anys. El bloc és propietat d’un fons d’inversió finlandès que havia començat a buidar l’edifici per reformar-lo i vendre després els habitatges.

Els afectats asseguren en un comunicat que han intentant negociar -sense èxit- amb la propietat i l’Ajuntament un lloguer assequible i han al·legat que no se’ls desallotgi perquè a l’edifici viuen famílies amb nens i persones grans. S’han ocupat dos pisos més del bloc amb famílies del barri.

Els veïns lamenten que la policia els tracti com si fossin violadors o assassins. «Estem lluitant per un habitatge digne», ha cridat una veïna als Mossos d’Esquadra.

Els concentrats han corejat consignes com ‘No s’entén, gent sense casa i casa sense gent’ o ‘Aquest desnonament el pararem’. Mediadores de l’Ajuntament han intervingut també entre els Mossos i els concentrats.

Més mobilitzacions de veïns al Gòtic

Per altra banda, mig centenar de veïns s’han concentrat aquest dijous al número 6 del carrer dels Obradors de Barcelona per a impedir el desnonament de Manuela, una veïna de 71 anys que porta mitja vida en aquests carrers i que viu al Gòtic.

La comitiva judicial s’ha presentat a mig matí a la vivenda, sobre la que pesa una ordre de desnonament oberta entre l’1 i el 15 d’octubre. Finalment, el desallotjament no s’ha pogut dur a terme per l’oposició ciutadana.

Fuente: Elnacional.cat