Castellers a Palestina

Publicidad

[Traducción al castellano]

Cada any les diferents cultures del món agermanades a la UNESCO celebren la capitalitat cultural en una ciutat diferent dels seus territoris. En el cas de la cultura catalana, ho organitzen entre Òmnium Cultural, Òmnium Balear i Acció Cultural del País Valencià; en el cas de la cultura àrab és la Lliga Àrab l’encarregada de la designació, a demanda de les entitats culturals de les ciutats.

Arran del procés de judaïtzació forçosa realitzada per la municipalitat i l’estat d’Israel, les entitats palestines de Jerusalem van demanar d’organitzar aquesta capitalitat cultural per denunciar el procés d’expulsió forçosa que pateixen els habitants palestins de la ciutat i la seva cultura. El relator dels Drets Humans de la o­nU i altres organismes internacionals com Amnistia Internacional, ja han denunciat reiteradament la situació. Davant la inacció que ha demostrat de moment la comunitat internacional, els jerusalemites palestins han decidit organitzar la capital cultural per mostrar a tot el món la vergonya d’una neteja ètnica realitzada per un estat “democràtic” del segle XXI.

Aprofitant l'estança d’alguns castellers de manera individual a Palestina, varem recollir la invitació de la ciutat i varem decidir organitzar una brigada castellera. El projecte consisteix en reunir castellers de diferents colles que s’ajuntin per a dur a terme tallers de castells amb palestins i dues actuacions a Betlem i Ramallah. Aquesta activitat es farà del 24 al 30 d’agost, seguint amb la petita mostra de cultura catalana que s’oferirà durant aquest mes dintre el marc de l’any cultural Jerusalem – Al-Quds 2009. També hi assistiran grups de bastoners i músics catalans.

Si ets casteller i vols conèixer la realitat que viu el poble palestí de primera mà, vine a fer castells a Palestina. Envia un mail a castellersperpalestina (at) gmail.com Esta dirección electrónica esta protegida contra spam bots. Necesita activar JavaScript para visualizarla indicant el teu nom i la teva colla.

&nbsp &nbsp &nbsp &nbsp &nbsp &nbsp &nbsp &nbsp &nbsp &nbsp &nbsp &nbsp &nbsp &nbsp &nbsp &nbsp &nbsp &nbsp &nbsp &nbsp &nbsp &nbsp &nbsp &nbsp &nbsp &nbsp &nbsp &nbsp &nbsp &nbsp &nbsp &nbsp &nbsp &nbsp &nbsp &nbsp &nbsp &nbsp &nbsp &nbsp &nbsp &nbsp &nbsp &nbsp &nbsp &nbsp &nbsp &nbsp &nbsp &nbsp

También podría gustarte

Los comentarios están cerrados.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More