Carta a Garganté

Lluita Internacionalista forma part de la candidatura Iniciativa Internacionalista (I. I.) i és des d’aquesta posició que volem fer una sèrie de puntualitzacions:

1.- La carta de Josep Garganté &nbsp demanant al PCPE i Revolta Global la retirada de les seves respectives llistes a les eleccions europees és una carta personal que no ha estat prèviament discutida pel conjunt de la candidatura. Lluita Internacionalista la considera un error i així ho hem comunicat en el Comitè de suport dels Països Catalans d’I.I.

2.- Creiem que la reflexió entre les candidatures anticapitalistes hagués de fer-se en un marc de treball en comú i no ha d’aparèixer com una pugna per vots. El nostre objectiu és buscar la més àmplia unitat d’acció de l’esquerra revolucionària i sobiranista. A aquest objectiu se subordinen les iniciatives electorals. Sense anar més lluny, fa cinc anys en les anteriors eleccions europees, vam intentar un front unitari i ampli posicionat pel rebuig a la Constitució europea, per una Europa dels Treballadors i els Pobles, del qual va quedar al final un acord amb el PCPE i MIA, i amb companys/es que van participar a títol individual.

3.- Lluita Internacionalista considera &nbsp I. I. un gran pas endavant, un primer reagrupament i una gran oportunitat que ha de continuar després de les eleccions i ha d’estar obert a la col·laboració amb altres corrents de l’esquerra anticapitalista i que defensen l’autodeterminació que nega l’estat de la monarquia. En aquest sentit veiem la confluència de I. I. amb I.A. i PCPE i amb altres organitzacions molt diverses que participen d’aquests punts comuns.

4.- Lamentem l’incident creat. La situació de crisi i les dures mesures contra els i les treballadores i la creixent repressió de l’Estat que nega drets democràtics bàsics, ens obliga a superar les diferències i empènyer tots i totes en el mateix sentit.

Lluita Internacionalista 4 de juny de 2009

NOTICIAS ANTICAPITALISTAS