Calendari de mobilitzacions convocades contra la sentència del procés

Publicidad

La sentència del procés ha generat automàticament convocatòries d’entitats, sindicats i col·lectius per sortir al carrer i mobilitzar-se. L’ANC, Òmnium Cultural, els CDR, Tsunami Democràtic i estudiants, entre d’altres, han fet una crida a sumar-se a les mobilitzacions que preparen i a estar pendents de les xarxes per a futures convocatòries. La gran mobilització que està causant més afectacions són els talls per arribar a l’aeroport de Barcelona.

És la primera resposta a la sentència del judici del procés, però s’estan ampliant les crides des de la publicació de la sentència del Tribunal Suprem. A continuació fem un resum de totes les convocatòries i manifestacions convocades:

Tsunami Democràtic crida a aturar l’aeroport de Barcelona

Tsunami Democràtic crida a aturar l’aeroport de Barcelona des d’aquest dilluns al migdia. És la primera acció de Tsunami Democràtic, la plataforma sorgida amb la voluntat de mobilitzar-se per la sentència del procés. És l’acció que està generant més afectacions i que ha comportat l’ordre dels Mossos d’Esquadra de tallar el servei de tren i metro durant una estona. Així de desbordat es troba l’Aeroport de Barcelona.

Crida de Tsunami Democràtic a col·lapsar l’aeroport de Barajas

Tsunami Democràtic ha fet una segona crida aquest dilluns. Després d’aconseguir bloquejar l’aeroport de Barcelona des d’aquest dilluns al migdiala segona acció a la qual criden és bloquejar els accessos a l’aeroport de Barajas, a Madrid.

Manifestació d’ANC i Òmnium a les places de Catalunya

Amb el lema “Autodeterminació i llibertat: prou repressió”, l’Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural han convocat aquest dilluns al vespre concentracions de protesta contra la sentència del judici del procés. La crida de les dues entitats ha instat l’independentisme a aplegar-se a les 20 h a les places de tots els municipis catalans. Així ha estat la manifestació a Barcelona a la plaça de Sant Jaume.

 

Vaga general el 18 d’octubre

La Intersindical ha convocat una vaga general el 18 d’octubre després d’ajornar la que estava prevista per a l’11 d’octubre. La raó, segons el sindicat, de canviar la vaga general és tenir “més temps” per preparar la jornada “en les millors condicions”. Tot fa pensar que es vol fer coincidir amb un moment clau del judici del procés: quan es preveu que es doni a conèixer la sentència.

Marxes per la Llibertat 2019 de l’ANC i Òmnium

L’ANC i Òmnium fan una crida a mobilitzar-se a través de cinc Marxes per la Llibertat, que confluiran a Barcelona. L’Assemblea ja va anunciar que animava els ciutadans a col·lapsar les carreteres del país i ara, amb Òmnium, han organitzat les Marxes per la Llibertat, que sortiran de Girona, Vic, Berga, Tàrrega i Tarragona. S’allargaran tres dies, fins que els qui s’hi sumin arribin a Barcelona. Aquest és el recorregut de les Marxes per la Llibertat de l’ANC:

marxes llibertat 2019 ancVaga dels estudiants el 16, 17 i 18 d’octubre

Els estudiants han anunciat mobilitzacions al carrer tan bon punt es doni a conèixer la sentència del procés. El Sindicat d’Estudiants ha cridat a fer una vaga d’estudiants de 72 hores amb diverses accions els dies 16,17 i 18 d’octubre:

  • 16 d’octubre: mobilitzacions i accions a instituts i universitats.
  • 17 d’octubre: manifestacions d’estudiants. La manifestació d’estudiants a Barcelona serà a les 12 h a la plaça de la Universitat.
  • 18 d’octubre: vaga general amb manifestació d’estudiants i treballadors a la tarda, coincidint amb la vaga general del 18 d’octubre.

A més, el Sindicat d’Estudiants i d’altres, entre els quals l’SEPC, convoquen a buidar les aules de les universitats i instituts quan es faci pública la sentència del Tribunal Suprem i a sortir a les places de totes les capitals de província a les 20 h d’aquell dia. Alguns dels punts on tenen previst concentrar-se els estudiants són la zona de Palau Reial i la plaça de Sant Jaume.

 

vaga estudiants manifestació sentència

 

Mobilitzacions dels CDR per la sentència

Els CDR de Catalunya també s’organitzen per continuar mobilitzant-se. Han anunciat una sisena columna a les Marxes per la Llibertat de l’ANC i Òmnium amb sortida a Castelldefels aquest divendres 18 d’octubre.

 

 

 

 

 

 

 

También podría gustarte

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More