Balears: Los médicos de familia piden que se detenga la privatización de la sanidad / Els metges de família demanen que s’aturi la privatització de la sanitat

Fuente: agencias

La societat balear de medicina familiar i comunitària (Ibamfic) ha expressat el seu rebuig absolut a la privatització que, asseguren, ha emprès el Govern en el sector. Reclama «un procés transparent» d’aquestes accions, que es facin amb fonaments tècnics i sigui un procés «obert a la participació activa dels professionals en la presa de decisions que afecten l’equitat i la salut» dels pacients.

En un comunicat, l’entitat ha expressat la seva «profunda preocupació per les possibles conseqüències d’aquests processos» de privatització. Es refereixen al conveni entre la Conselleria de Salut amb el Grup Policlínica Juaneda, que suposa el «desmantellament de l’hospital Creu Roja», la derivació de l’hospital Son Llàtzer de 64.000 pacients al Sant Joan de Déu per atenció traumatològica i rehabilitadora, com també la derivació de proves d’imatge a l’Hospital Clínic Balear de Son Verí i altres centres privats.

En opinió de l’Ibamfic, aquests processos impliquen que «la qualitat assistencial i la seguretat del pacient no estan prou assegurats, en passar el control dels processos de salut a mans privades, amb evidents interessos econòmics» . A més, manté que alguns d’aquests centres privats no estan prou dotats per tractar pacients complexos o les seves complicacions i cita com a exemple l’hospital Sant Joan de Déu, que no té UCI i al qual es destinaran, segons la societat, sis milions d’euros més a l’any mentre es resten recursos als serveis sanitaris públics.

La societat també es queixa que la Conselleria de Salut no ha donat «arguments tècnics vàlids que justifiquin aquesta desinversió dels serveis sanitaris públics (…) per fomentar el negoci privat, incloent-hi empreses amb afany de lucre amb nul·les pretensions d’eficiència social entre els seus objectius».

El Govern, afirma, «mostra un total menyspreu pels professionals i els serveis afectats» en no consultar la planificació d’aquestes accions ni permetre’ls presentar les seves propostes, per la qual cosa han instat a donar a conèixer públicament «els estudis tècnics i econòmics que avalen aquests canvis, amb la seva justificació, objectius, temporalització i els criteris de reversió».

NOTICIAS ANTICAPITALISTAS