Assemblea de Joves del Camp de Morvedre (AJCM)

[Traducción al castellano]

En primer lloc, el dimecres 14 d’octubre més de 40 persones s’ho van passar d’allò més bé amb l’espectacle acústic del Titot i David Rossell i la presentació del correllengua que es va celebrar a Sagunt. Així com el divendres 16, amb l’actuació del grup Batà a la localitat de Quart de les Valls, on va destacar la connexió entre els músics i el públic assistent.

El dissabte 17 arribà la festa gran del correllengua. Tot i la negativa a celebrar els actes per part de l’ajuntament de Sagunt, una trentena de persones van decidir continuar amb el cercavila que s’havia programat, exercint lliurement el dret a defensar la seua cultura per damunt dels desitjos d’un ajuntament espanyolista que tracta de negar als i les valencianoparlants de la nostre vila, els seus drets com a ciutadanes dins el seu propi país. El cercavila va acabar davant de l’ajuntament on un gran nombre de gent esperava l’arribada de la manifestació. Els veïns i veïnes que van acudir a l’edifici consistorial van poder sentir com el govern municipal havia menyspreat una festa del i pel poble en defensa dels seus interessos culturals, lingüístics i identitaris. Des de l’Assemblea de Joves del Camp de Morvedre (AJCM) donem tot el nostre suport als i les valentes que van eixir al carrer per reclamar allò que els pertany.

Finalment, la cloenda del correllengua ’09 es va dur a terme amb el gran concert a Quart de les valls, localitat que va accedir a acollir l’esdeveniment després de la negativa saguntina, on un centenar de persones van gaudir amb l’actuació de Fent la mà, The Skartats i Rapsodes i amb el bon ambient que es va respirar durant tota la nit.&nbsp 
Durant l’acte final, un militant de l’AJCM, junt amb altres membres de la resta de col·lectius, va llegir el manifest on s’encoratjà als joves de la comarca a lluitar per la plena normalització de la llengua.
&nbsp
&nbsp
Per saber-ne més:
&nbsp

Presentació del Correllengua a Sagunt&nbsp

NOTICIAS ANTICAPITALISTAS