ARRAN sobre la muerte del criminal de guerra Shimon Peres

ARRAN sobre la mort del criminal de guerra Shimon Peres

El passat dimecres 28 de setembre vam conèixer la notícia de la mort de l’ex-ministre de defensa israelià i després president de l’Estat d’Israel, Shimon Peres.

Tot i que els mitjans de comunicació pretenguin oferir-nos una imatge pacífica i pacificadora d’aquest personatge, com a organització que es solidaritza amb la lluita per alliberament del poble palestí no podem passar per alt l’historial criminal de Shimon Peres.

Peres va arribar a Palestina als 13 anys i pocs després, al 1941 va començar a militar a l’organització paramilitar sionista Haganà, que abans de la creació de l’Estat d’Israel va sembrar el terror arreu del territori palestí assassinant a civils, destruint cases i enviant a l’exili poblacions senceres.

Més tard, amb l’Estat d’Israel creat i formant part del cercle de confiança de David Ben-Gurion, va participar en la creació del centre d’investigacions bacteriològiques amb finalitats bèl·liques a Nes Tziona i de la primera central nuclear d’Israel, establint un programa d’armament nuclear.

Així mateix, Shimon Peres és considerat com un dels principals impulsors de les ocupacions israelianes als Territoris Ocupats de Cisjordània i Gaza.

Com a ministre de defensa, va protagonitzar algunes operacions militars com el “Puny de Ferro”, al sud-est del Líban, o “Raïms de la Ira” en la qual es van bombardejar unes instal·lacions de l’ONU a la ciutat de Qana (Líban) on s’hi havien refugiat centenars de persones. En aquell atac van morir més de 100 civils i alguns cascos blaus de l’ONU. Un informe posterior va concloure que es va tractar d’un atac premeditat i conscient.

Durant el seu mandat com a president, va dur a terme la brutal agressió contra Gaza iniciada el desembre de 2008, en què van morir més de 1.400 palestines.

És per això que des d’Arran, l’organització juvenil de l’Esquerra Independentista, volem mostrar el nostre rebuig a la figura de Shimon Peres així com de totes aquelles persones que pretenen lloar-lo obviant els episodis més cruents que converteixen aquest personatge en un autèntic criminal.

Alhora, tornem a mostrar la nostra incansable solidaritat amb la resistència del poble palestí davant l’Estat racista i genocida d’Israel. Els Països Catalans estarem sempre al costat de la lluita dels pobles oprimits de la Terra!

La solidaritat és la tendresa dels pobles!

Fins mai, criminal!

ARRAN, organització juvenil de l’Esquerra Independentista

Països Catalans, 30 de setembre de 2016.

________________

ARRAN sobre la muerte del criminal de guerra Shimon Peres

El pasado miércoles 28 de septiembre conocimos la noticia de la muerte del ex-ministro de defensa israelí y después presidente del Estado de Israel, Shimon Peres.

Aunque los medios de comunicación pretendan ofrecernos una imagen pacífica y pacificadora de este personaje, como organización que se solidariza con la lucha por liberación del pueblo palestino no podemos pasar por alto el historial criminal de Shimon Peres.

Peres llegó a Palestina a los 13 años y pocos después, en 1941 comenzó a militar en la organización paramilitar sionista Haganá, que antes de la creación del Estado de Israel sembró el terror por todo el territorio palestino asesinando a civiles, destruyendo casas y enviando al exilio poblaciones enteras.

Más tarde, con el Estado de Israel creado y formando parte del círculo de confianza de David Ben-Gurion, participó en la creación del centro de investigaciones bacteriológicas con fines bélicos en Nes Tzion y de la primera central nuclear de Israel, estableciendo un programa de armamento nuclear.

Asimismo, Simon Peres es considerado como uno de los principales impulsores de las ocupaciones israelíes en los territorios ocupados de Cisjordania y Gaza.

Como ministro de defensa, protagonizó algunas operaciones militares como el «Puño de Hierro», en el sureste del Líbano, o «Uvas de la Ira» en la que se bombardearon unas instalaciones de la ONU en la ciudad de Qana (Líbano) donde se habían refugiado cientos de personas. En ese ataque murieron más de 100 civiles y algunos cascos azules de la ONU. Un informe posterior concluyó que se trató de un ataque premeditado y consciente.

Durante su mandato como presidente, llevó a cabo la brutal agresión contra Gaza iniciada en diciembre de 2008, en el que murieron más de 1.400 palestinos.

Es por ello que desde ARRAN, la organización juvenil de la Izquierda Independentista, queremos mostrar nuestro rechazo a la figura de Simón Peres así como de todas aquellas personas que pretenden alabarlo obviando los episodios más cruentos que convierten este personaje en un auténtico criminal.

Asimismo, volvemos a mostrar nuestra incansable solidaridad con la resistencia del pueblo palestino ante el Estado racista y genocida de Israel. Los Países Catalanes estaremos siempre al lado de la lucha de los pueblos oprimidos de la Tierra!

La solidaridad es la ternura de los pueblos!

Hasta nunca, criminal!

ARRAN, organización juvenil de la Izquierda Independentista

Países Catalanes, 30 de septiembre de 2016.

Texto completo en: http://www.lahaine.org/arran-sobre-la-muerte-del

NOTICIAS ANTICAPITALISTAS