Aquest govern es un frau, Rajoy dimissió! – Este gobierno es un fraude, hay que decirlo alto y claro

Aquest govern es un frau, Rajoy dimissió!

El 15 de setembre ocupem Madrid i posem les seves mesures econòmiques i socials a Referèndum

Des de la seva presa de possessió, fa nou mesos, el Govern de Rajoy ve, decret darrera decret, superant-se a si mateix amb una sèrie de mesures en les quals no se sap que destaca més, si la seva absoluta estupidesa i ineficàcia, la submissió còmplice a les imposicions de Ángela Merkel, el BCE i la Comissió Europea o l’odi que trasllueixen cap als que amb el nostre esforç diari tirem endavant el país.

Ha rebaixat els salaris prop d’un 30% als treballadors públics, comptant les disminucions de sou i les ampliacions de jornada. Ha imposat amb el recolzament de CiU una reforma laboral que lamina els drets laborals. Han facilitat la destrucció d’ocupació a través dels EROs. Han empitjorat les prestacions dels aturats disminuint el seu import i afegint traves per cobrar-les. Han privatitzat serveis imprescindibles per als ciutadans a la sanitat, el transport o l’energia, fent-los pitjors i més cars. Estan portant l’atur i la pobresa a nivells mai coneguts al nostre país. Estan destruint a marxes forçades l’escola pública i portant a terme un llarg etcètera de agressions a la dignitat de la ciutadania amb les que una gran majoria cada dia ens ensopeguem. Han imposat amb el vot favorable de CiU la llei orgànica de estabilitat pressupostaria que els hi permet seguir retallant i de pas recentralitzant les autonomies i despullant de competències i recursos als ajuntaments.

Això ho estan fent per salvar als seus patrons (que potser podríem anomenar capos): els banquers espanyols i alemanys: Ho estan fent des del govern central i des dels autonòmics. Ho estan fent ara PP i CiU, però ho van fer abans els seus predecessors des del PSOE. I ho tornarien a fer si els deixessin, com demostra la patètica intervenció del portaveu del PSOE a la sessió parlamentària del 11 de juliol. Ho estan fent tot i saber que aquestes mesures arruïnen als ciutadans i augmenten el nombre d’aturats. Però no els importa robar-nos sempre que el botí vagi a parar a les mans dels bancs. I ho estan fent amb la fatxenda que els caracteritza, tant a la Moncloa com a la plaça de Sant Jaume, sumant al robatori l’insult i el mensyspreu pels humils, prenent-nos per ximples cada vegada que ens repeteixen, com aprenents de Goebbels que són, que no hi ha alternativa.

La seva coartada és que ells tenen majoria absoluta al Congrés des del 20 de Novembre i que això els autoritza per fer el que vulguin. Però això és mentida. És mentida per que fent just el contrari del que van dir en el seu programa que farien. És mentida ja que totes les consultes democràtiques posteriors al 20-N han mostrat l’oposició de la immensa majoria de la ciutadania a aquestes mesures. I és mentida ja que es neguen a fer un referèndum democràtic que doni realment la paraula al poble.

Per això totes aquestes mesures governamentals, a més de antipopulars, són il legítimes. Per això aquest Govern no representa la ciutadania i per això ens hem de mobilitzar democràtica i pacíficament fins a fer-lo caure.

Tot això tu ja ho saps. Ara cal que a mes et manifestis i et facis sentir. El 15 de Setembre cal estar present als carrers de Madrid donant suport a l’amplia convocatòria social, política i sindical que s’ha articulat a l’entorn de l’exigència immediata de un Referèndum.

Tu ja saps que hi ha una alternativa que passa per no pagar el que il legítimament ens reclamen els grans banquers. Tu saps que per molt que vulguin terroritzar-nos amb l’amenaça de que si no el seu sistema financer s’enfonsarà, en realitat es molt pitjor que s’enfonsi la ocupació, els salaris i la protecció social. Son ells que no ofereixen alternatives i som nosaltres els qui les tenim. Si s’esberlen les seves finances, ja crearem un nou sistema amb el nostre treball, com sempre hem fet els únics que creiem riquesa, nosaltres els treballadors.

Hi ha una alternativa que passa per fer pagar política i penalment seves responsabilitats als que ens han portat a aquesta situació, a aquests que s’han equivocat totalment en el passat, que no van preveure la catàstrofe que es venia damunt i que ara pretenen fer pagar a les víctimes per indemnitzar als culpables.

Desastre que per cert sí van veure economistes i polítics veritablement demòcrates que des del inici del Tractat de Maastricht i d’implantació del Euro, varen advertir de les previsibles conseqüències de una desregulació dels mercats financers i la pèrdua del control públic del sistema monetari que quedava en mans dels poders financers internacionals.

Seria ridícul, sinó fos tan seriós per a nosaltres, el paperot de Rajoy cada vegada que obre la boca, quan assegura que ell i el seu govern ens trauran de la ruïna. Com ens trauran de la ruïna una colla d’ineptes que mes a mes no han fet mes que augmentar el atur i la pobresa? Els llestos estan tots en els 40 principals de la corrupció i s’han encarregat de esborrar dels medis de comunicació que hi ha alternatives. Per exemple ens amaguen que Islàndia va deixar caure als seus banquers, i en lloc de fiançar-los els va portar a judici. I ara Islàndia es desenvolupa, baixa l’atur, es mante tot el estat del benestar. I ara a Islàndia els que les passen magres son els causants de la crisi, que tenen que dedicar molts diners a avocats o han marxat del país. Aquí marxen els joves treballadors que veuen que no hi ha futur al seu país.

Aquesta es l’Espanya que va bien o la Catalunya millor que ens prometia CiU a les eleccions. Forces politiques mimades per la banca, que ensorrant l’estat del benestar l’han anat substituint per l’Estat de la corrupció i de la incompetència. Cal fer-los fora ho abans possible, no han encertat ni una i cada dia ho espatllen mes a esquenes del poble

Som conscients que això que diem ja és patrimoni comú de milions de persones. Sobretot de les persones que amb el seu treball, de vegades des de l’atur forçós, som les que mantenim aquesta societat que volen triturar. Però ara, a mes de queixar-nos, cal treballar per treure del mig als que insisteixen en robar-nos en benefici dels bancs. Per això et cridem a participar en la gran mobilització del 15 de setembre a Madrid i en totes les convocatòries que segueixin fent els sindicats i els moviments socials, des de les més petites a les més massives. És més, et demanem que estenguis aquestes convocatòries, i les facis teves i dels que t’envolten, allà on puguis.

Som conscients de les limitacions de la lluita sindical i, més encara, dels errors i debilitats de les direccions dels sindicats majoritaris.

Som conscients que superar aquestes limitacions ens exigeix fer un pas endavant, anar a una gran confluència política ciutadana, a la creació d’un Bloc Popular semblant al que ja existeix a Grècia. Però, sobretot, som conscients que per arribar-hi no és possible confiar, ni delegar, la recerca de una sortida elaborada en acords de notables en els despatxos. Només el poble defensa el poble i això es fa en les mobilitzacions i al carrer. Per això hem d’acudir tots a Madrid el dia 15, per ser a la lluita, per superar les nostres debilitats i obrir pas al futur.

Per això hem de forçar un Referèndum en un procés que ha de uneixi de manera pràctica, quotidiana, cultural i fins i tot emocional a la gran majoria del nostre poble, un procés que serveixi per posar entre les cordes als mals governs i donar-nos consciencia de la nostra immensa força potencial, front les minories que ens oprimeixen.

Hem de impulsar el empoderament de la ciutadania en un procés constituent des de baix que culmini en una nova Constitució que recuperi la sobirania democràtica ciutadana i garanteixi plenament els drets socials, laborals i polítics.

Comissió d’Enllaç

Socialisme 21 – Xarxa Socialista Unificada de Catalunya

 

 

Este gobierno es un fraude, hay que decirlo alto y claro

El 15 de setiembre ocupemos Madrid y llevemos sus medidas económicas a Referéndum

Desde su toma de posesión, hace nueve meses, el Gobierno de Rajoy viene, decreto tras decreto, superándose a si mismo con una serie de medidas en las que no se sabe que destaca más, si su absoluta estupidez e ineficacia o el odio que traslucen hacia quienes con nuestro esfuerzo diario sacamos adelante el país.

Nos han rebajado los salarios cerca de un 30%, contando las disminuciones de sueldo y las subidas de jornada. Han facilitado la destrucción de empleo a través de los EREs. Han empeorado las prestaciones de los parados disminuyendo su importe y añadiendo cortapisas para cobrarlas. Han llevado el paro y la pobreza a niveles nunca antes alcanzados en nuestro país. Han privatizado servicios imprescindibles para los ciudadanos en la sanidad, el transporte o la energía, haciéndolos peores y más caros. Están destruyendo a marchas forzadas la escuela pública y desarrollando un largo etcétera de agresiones con las que una gran mayoría cada día se tropieza.

Esto lo están haciendo para salvar a sus patrones (que mejor podríamos llamarlos capos): los banqueros españoles y alemanes: Lo están haciendo desde el gobierno central y desde los autonómicos. Lo están haciendo ahora PP y CiU, pero lo hicieron antes sus predecesores desde el PSOE. Quienes volverían a hacerlo si les dejaran, como demuestra la patética intervención del portavoz del PSOE en la sesión parlamentaria del 11 de julio. Lo están haciendo a pesar de saber que estas medidas arruinan a los ciudadanos y aumentan el número de parados. Pero no les importa robarnos siempre que el botín vaya a parar a las manos de los bancos. Y lo están haciendo con la chulería que los caracteriza de siempre, tanto en la Moncloa como en la plaza de Sant Jaume, sumando al robo el insulto y el desprecio por los humildes, tomándonos por tontos cada vez que nos repiten, como aprendices de Goebbels que son, que no hay alternativa.

Su coartada es que ellos tienen mayoría absoluta en el Congreso desde el 20-N y que eso les autoriza para hacer lo que quieran. Pero esto es mentira. Es mentira por cuanto están haciendo justo lo contrario de lo que dijeron en su programa que harían. Es mentira por cuanto todas las consultas democráticas posteriores al 20-N han mostrado la oposición de la inmensa mayoría de la ciudadanía a estas medidas. Y es mentira por cuanto se niegan a realizar un referéndum democrático que dé realmente la palabra al pueblo.

Por eso todas estas medidas gubernamentales, además de antipopulares, son ilegítimas. Por eso este Gobierno no representa a la ciudadanía y por eso debemos movilizarnos democrática y pacíficamente hasta hacerlo caer.

Todo esto tú ya lo sabes. Ahora es necesario que te manifiestes y te hagas escuchar. El 15 de Setiembre hay que estar presentes en las calles de Madrid dando apoyo a la amplia convergencia social, política y sindical que se ha articulado entorno de la exigencia inmediata de un Referéndum.

Tú ya sabes que hay una alternativa que pasa por no pagar lo que ilegítimamente nos reclaman los grandes banqueros. Tu sabes que por mucho que quieran aterrorizarnos con la amenaza de que si no su sistema financiero dse hundirá, en realidad es mucho peor que se hunda la ocupación, los salarios i la protección social. Son ellos quienes no ofrecen alternativas y nosotros quienes las tenemos. Si sus finanzas quiebran, ya crearemos un nuevo sistema con nuestro trabajo, como siempre hemos hecho los únicos que creamos riqueza, nosotros los trabajadores.

Hay una alternativa que pasa por hacer pagar política y penalmente sus responsabilidades a quienes nos han llevado a esta situación, a esos que se han equivocado totalmente en el pasado, que no previeron la catástrofe que se venía encima y que ahora pretenden hacer pagarlas victimas para indemnizar a los culpables.

Desastre que por cierto, si vieron venir economistas y políticos verdaderamente demócratas que desde el inicio de Tratado de Maastricht y la implantación del Euro, advirtieron de las previsibles consecuencias de una desregulación financiera y la pérdida del control público sobre el sistema monetario, que quedo en manos de los poderes financieros internacionales.

Sería ridículo, sino fuera tan serio para nosotros, el papelón de Rajoy cada vez que abre la boca, cuando asegura que él y su gobierno nos sacarán de la ruina. ¿Cómo nos van a sacar de la ruina una pandilla de ineptos que además lo único que han conseguido ha sido aumentar el paro y la pobreza. Los listos están todos en los 40 principales de la corrupción y se han encargado de borrr de los medios de comunicación que existen alternativas. Por ejemplo, nos esconden que Islandia dejo caer a sus banqueros, i que en lugar de financiarlos, los ha llevado a juicio. Ahora Islandia se desarrolla, baja el paro, se mantiene íntegramente el estado del bienestar. Ahora en Islandia quienes lo están pasando mal son los causantes de la crisis, que tiene que gastar mucho dinero en abogados o emigrar del país. Mientras aquí son nuestros jóvenes los que marchan, viendo que no tienen futuro en su tierra.

Esta es la “España va bien” o la Catalunya Millor, que prometía CiU en las elecciones. Fuerzas políticas mimadas por la banca, que hundiendo el estado del bienestar, lo han ido substituyendo por el estado de la corrupción  i la incompetencia. Hay que echarlos lo antes posible, no han acertado ni una y cada día lo estropean más a espaldas del pueblo.

no saben hacer la o con un canuto!

Somos conscientes que lo que decimos ya es patrimonio común de millares de personas. Sobre todo de las personas que con su trabajo, a veces desde el paro forzoso, arriman el hombro para mantener esta sociedad que hoy quieren llevar al hundimiento. Pero en este momento, además de quejarnos es preciso trabajar para quitar de en medio a quienes insisten en robarnos en beneficio de los bancos. Para ello te llamamos a participar en la gran movilización del 15 de septiembre en Madrid y en todas las convocatorias que sigan haciendo los sindicatos y los movimientos sociales, desde las más pequeñas a las más masivas. Es más, te pedimos que extiendas estas convocatorias, y las hagas tuyas y de quienes te rodean, allí donde puedas.

Somos conscientes de las limitaciones de la lucha sindical y, más aún, de los fallos y debilidades de las direcciones de los sindicatos mayoritarios.

Somos conscientes de que superar esas limitaciones nos exige dar un paso adelante, ir a una gran confluencia política ciudadana, a la creación de un Bloque Popular parecido al que ya existe en Grecia. Pero, sobre todo, somos conscientes de que para llegar a ello no es posible confiar, ni delegar, la búsqueda de una salida elaborada como acuerdos de notables en los despachos. Sólo el pueblo defiende al pueblo y esto se hace en las movilizaciones y en la calle. Por eso debemos acudir todos a Madrid el día 15, para estar en la lucha, para superar nuestras debilidades y abrir paso al porvenir.

Por eso hemos de forzar un Referéndum en un proceso en un proceso que debe unir de forma práctica, cotidiana, cultural e incluso emotiva a la gran mayoría de nuestro pueblo, un proceso que sirva para poner entre las cuerdas a los malos gobiernos y darnos consciencia de nuestra inmensa fuerza potencial, frente a las minorías que nos oprimen.

Hemos de impulsar el empoderamiento de la ciutadania en un proceso constituyente desde abajo que culmine en una nueva Constitución que recupere la soberanía democràtica ciutadana y garantice plenamente los derechos sociales, laborales y políticos.

Comisión de Enlace

Socialisme 21 – Xarxa Socialista Unificada de Catalunya

Barcelona, 2 de septiembre del 2.012

NOTICIAS ANTICAPITALISTAS