Agora sobre reformes educatives, ensenyament superior i Bolonya (DS:14-M)

La crisi estàa l’ordre del dia, ara és fàcil veure que les nostres vides cada cop esdevenen més difícils. Les privatitzacions, és a dir, el pas a mans privades de les empreses que ofereixen bens públics perjudica a amplis sectors de la societat , mentre beneficia tan sols a uns pocs, els propietaris d’actius financers i empresarials.

Ho hem pogut veure amb la desregulació del mercat de l’habitatgei ambla sanitat pública…. l’escanyament de finançament que pateix, el qual es tradueix en uns serveis cada cop més precaris .

Ara és el torn del setge a l’educació pública que en l’àmbit universitari es materialitza amb el Reial Decret de Graus, el procés de Bolonya, que modifica l’estructura de les carreres en base a una suposada convergència europea i desmantella i acaba amb la política de beques per a les famílies menys afavorides.

Dins de l’educació secundària trobem la LEC ( llei d’ensenyament superior de Catalunya) llei bessona al Reial Decret que atorga competències empresarials als directors dels centres i aposta clarament per reforçar el finançament a l’Escola concertada en detriment de l’Escola pública.

Especialment escandalós és el cas del Batxillerat nocturn, ja que en base a una suposada “racionalització de l’oferta de places” s’estan tancant classes i negant la possibilitat de matricular-se a nombrosos alumnes des del curs passat, tot amenaça que en el decurs d’un parell d’anys es decidirà acabar amb els cursos de tarda.

Veïns i veïnes, com veieu les perspectives educatives de la nostra societat no són pas bones, es per això que aquest dissabte 14 de març a les 12 h. us convidem a passar per l’Àgora que versarà sobre l’educació, a la marquesina de la Via Júlia.&nbsp

Amb la presencia de:

Alumnes sancionats
Professors i professores&nbsp d´ensenyament públic
Sindicats USTEC I CGT
Alumnes de secundària
Pares d´alumnes

Us hi esperem .

NOTICIAS ANTICAPITALISTAS