[AEP] El Queixal núm. 48 ja és aquí!

&nbsp &nbsp

EL QUEIXAL 48

CONTINGUTS

Facu en Facu:

– UB: Sistema d’eleccions presidencial
– UAB: Sancions exagerades per part del Rectorat
– UPC: Eleccions a l’EUETIB ("Demofarsa" presidencialista)
– UPF: Moreso, president de l’ACUP

Secundària:

– 60.000 persones protesten contra la LEC
– A secundària, dissenya el teu IES!

Política universitària:

– Per què cal parlar sobre la Llei d’Universitats de Catalunya?
– Salvem els menjadors universitaris!
– On queden les competències dels informàtics?

Estudiantil:

– Ocupem les aules!
– Mobilitzacions a València
– Itàlia unida per l’educació pública

Societat i cultura:

– La segona edició de l’Escola de Barcelona
– La crítica: Tiro en la cabeza
– Ródtxenko l’art al servei del poble

Internacional:

– La crisi, una reflexió des de la Universitat (per Ramon Franquesa)
– La vinyeta: Crisi?

Ecologia:

– El simulacre verd de la publicitat

Gènere:

– Bufen vents de patriarcat

L’Entrevista:

– Entrevista a Emilio Silva (fundador de l’Asociación para la Recuperación de la Memoria Histórica): "Expressar és l’única manera d’alliberar-nos del passat franquista"

No et quedis només amb la informació del mass-media. Per una informació plural, llegeix El Queixal!


&nbsp
Què és el Queixal?

La nostra revista neix amb una marcada vocació progressista alternativa i plural. I és sobre aquests tres grans pilars que es fonamenta la filosofia de la nostra publicació.

El Queixal és progressista, perquè els i les seves col·laboradores creiem en valors de progrés per a tots i totes. Així, defensem valors com la solidaritat ( que a poc a poc desapareix dins la marea d’individualisme que impera en la nostra societat) la crítica i la renovació (entesos com a mitjans ineludibles per a assolir un progrés just i equilibrat) o la lluita per l’ecologia, per la llibertat dels pobles, per la pau, per la igualtat de la dona, contra les desigualtats Nord-Sud i d’altres, totes elles interrelacionades entre sí.

El Queixal és alternatiu, perquè els i les seves col·laboradores estem farts de la mediatització a què són sotmeses gran part de les publicacions universitàries. Publicacions hipotecades a interessos aliens als que de debò ens importen, als i a les estudiants que defensem per la millora de la Universitat i que treballem per assolir un determinat model educatiu i social. Volem saber allò que succeeix a les nostres aules, a les nostres facultats i al nostre entorn. No volem que se’ns amaguin més coses.

El Queixal és plural, plural però no neutral, perquè els i les seves col·laboradores, creiem que els i les joves hem de prendre partit dins la societat on ens ha tocat viure. Així, molts de nosaltres no amaguem la nostra relació amb diverses associacions que treballen des de diferents àmbits per augmentar les quotes de llibertat, igualtat i justícia en la nostra societat. Dins l’àmbit estudiantil, molts de nosaltres col·laborem amb l’AEP i no ho amaguem, perquè participar en un projecte progressista no implica perdre l’objectivitat en l’anàlisi i la crítica de la realitat.

Així, per finalitzar només ens queda convidar-vos, sigui quin sigui el vostre prisma ideològic, a participar dins aquest projecte de i per nosaltres: les i els estudiants. Un projecte que esperem que sigui PROGRESSISTA, ALTERNATIU I PLURAL.

NOTICIAS ANTICAPITALISTAS