Absolució per a Roger i Mercader, dos vaguistes del 29M a qui se’ls va demanar 8 anys de presó

Publicidad

El tribunal competent ha absolt a Roger Sànchez i Saturnino Mercader, segons fonts de la seva defensa. Roger i Mercader van veure com se’ls processava arran de la seva participació en la vaga general del 29 de març de 2012 contra la reforma laboral

El cas de Roger i Mercader s’ha anat desinflant a mesura que passava el temps. La vista del judici el març passat es va acabar amb una petició fiscal d’un any per desobediència per cadascun d’ells. Quatre anys després de la vaga general del 29 de març de 2012 es va veure que les peticions de penes tenien molt poc a veure amb la realitat.

Roger Sànchez ha explicat a Diari del Treball: “Tot i els quatre anys del procés, no m’he sentit condicionat per les acusacions que em demanaven sis anys de presó”.   Segons ha indicat, “amb acusacions o sense sempre he fet el que creia que havia de fer”.  I finalment ha fet una proclama: “tot plegat no m’ha mogut ni un mil·límetre en les meves conviccions, que són defensar el dret de vaga”.  Finalment s’ha mostrat content de sumar-se al 90% dels absolts per haver participat en les vagues generals”.

Per la seva banda, Saturnino Mercader, a la sortida del seu torn a Autobusos ha declarat: “no he llegit encara la sentència, però dic el que he dit sempre, jo ho tornaria a fer”.  Explica “allò – les detencions- va ser un desastre, especialment per com ho van fer”.  Segons la seva apreciació, “hi havia un moment molt fort al carrer i l’havien d’aturar, volien fer un escarment, ens ens van agafar a nosaltres”. Ara, afegeix, “la gent surt menys i amb els ajuntaments que es diuen d’esquerres i al Parlament també amb la CUP, es vol fer la il·lusió que les coses canvien, jo no ho veig així”.

Un primer intent de judici e el 30 de juny de l’any 2015. En aquella ocasió es demanaven a Roger sis anys de presó per un suposat delicte contra al dret al treball, consistent en haver abaixat dues persianes i també per un suposat atemptat a l’autoritat. És dóna la circumstància que aquesta acusació, per la qual demanaven el gruix de pensa a Roger, no li va ser comunicada fins dos anys després de succeir els fets, en una estranya peripècia judicial.

Per la seva banda, a Saturnino Mercader li demanaven dos anys i mig per resistència a l’autoritat. Petició que després es va reduir a dos anys. En el segon judici després que es retiressin de l’acusació l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat no es presentés.

El primer judici va ser accidentat, ja que va ser suspès per apreciar-hi vulneració del dret a la defensa de Roger Sànchez.

El cas de Roger i Mercader va suscitar una forta reacció a Sant Andreu. Roger Sànchez és militant d’Endavant i està vinculat a la Coordinadora Obrera Sindical (COS). Al seu torn, Saturnino Mercader és militant de la Confederació General del Treball (CGT) i és al mateix temps responsable d’acció sindical. Es conegut perquè és conductor d’autobusos i sindicalista en aquesta empresa.

Absolució per a Roger i Mercader dos vaguistes del 29M a qui se’ls va demanar 8 anys de presó

 

También podría gustarte

Los comentarios están cerrados.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More