40.000 persones es mobilitzen a València contra els atacas israelians a Gaza

El País Valencià no queda indiferent davant el genocidi israelià a Gaza.El Divendres 16 de Gener la manifestació convocada per la Plataforma per Palestina, va sortir de la Plaza María Agustina de Castelló, reunint varis milers de persones que deien rotundament no als atacs israelians sobre Gaza.

Ahir Dissabte dia 17 un miler de persones van recòrrer els carrers d’Elx, des de la Plaza de la Chimenea fins la Plaça de Baix contra el genocidi a Palestina. A Alacant 5.000 persones assitien a la marxa convocada pel Moviment de Resistència Global, que va finalitzar a la Plaça de la Muntanyeta amb la llegida d’un manifest que demanava l’aturada del foc, i el trencament de relacions diplomàtiques i armamentístiques del govern central amb l’Estat Israelià (recordem que l’Estat Espanyol va vendre armes fa sis mesos a Tel Aviv).

Mentrestant coincidint amb aquestes dues manifestacions també a València es va celebrar una manifestació en solidaritat amb Palestina i per l’aturada de la invasió convocada per la Plataforma per Palestina, que va mobilitzar a 40.000 persones pel centre de València. Amb més d’una hora de retràs per l’afluència de gent sortia de la Plaça Sant Agustí la marxa que finalitzava a la Plaça Tetuàn, amb crits de "L’únic terrorista, l’estat sionista", "Tots som Gaza", o "Palestina lliure"i pancartes acusant l’Estat Israelià de nazi, contra Bush i els EEUU com a socis d’Israel, i de condemna per la massacre de civils. Junt a açó, el mocador palestí, més carregat que mai de significat, s’ha convertit en el símbol universal de solidaritat amb el poble palestí, com es pogué comprovar a les diverses manifestacions.

També han hagut actes de solidaritat estudiantils a les facultats valencianes. Destacar d’açó que la Universitat Jaume I de Castelló acull demà Dilluns dia 19 de Gener a les 12 hores a l’Aula Magna de la Facultat de Ciències Humanes i Socials la conferència "Gaza: situación crítica"a càrrec de Lidón Soriano, professora de la Universidad Camilo José Cela de Madrid i activista per la pau a Palestina.Està organitzat per la Plataforma per Palestina.

Totes aquestes mostres son mostres de lluita i compromís indicatives de que la gent sí té inquietuds i ganes de combatre per alló que creu. Aquesta és la tasca i l’objectiu de l’Esquerra Anticapitalista.

NOTICIAS ANTICAPITALISTAS