27-F, vuitena concentració Veritat, Justícia i Reparació. Homenatge a la lluita dels treballadors

Els darrers anys de la dictadura franquista es va produir un autèntic moviment de lluita obrera que a més de reivindicar i exigir una millora en els seus salaris i condicions de treball, van constituir un moviment de resistència, que va plantar cara a la dictadura reivindicant justícia social. Es va crear un clima de solidaritat i unió entre treballadors, estudiants, comerciants, veïns i veïnes de ciutats i barris plens de mancances. Carrers de sorra, claveguerams inexistents, brutícia, rates, falta d’assistència mèdica i escoles en barris monstruosos que creixien a la llum de l’especulació, construïts amb materials deficients en llocs sense cap infraestructura. Grans vagues i manifestacions en un ambient de conscienciació i d’unió contra l’explotació i l’opressió en uns moments on la dictadura lluny de poder-se considerar “dictablanda”, com pretenen molts revisionistes, continuava torturant, engarjolant, matant i condemnant a l’exili.

Volem fer un homenatge a tots aquells homes i dones que des dels seus centres de treball, des dels centres d’estudi, dones treballadores sense contracte i mestresses de casa puntals de la resistència obrera, van contribuir a la millora del seu entorn, de les seves condicions de vida i laborals, i van lluitar per les llibertats personals, col·lectives i nacionals. Per totes aquestes persones ens concentrarem el proper dissabte 27 de febrer, a les 12 del migdia a la plaça de Sant Jaume.

&nbsp
Trobem que en aquest moment de crisi generalitzada i de manca de compromís amb la veritable democràcia i la participació ciutadana en defensa dels drets que ens queden i per la conquesta dels que hem perdut o mai hem arribat a gaudir, l’exemple d’aquests lluitadors anònims, que en uns moments on reivindicar era arriscar, fins i tot la vida, ens ha de marcar el nostre camí.

Veritat, Justícia i Reparació per a totes les víctimes del franquisme.

Mesa de Catalunya d’Entitats Memorialistes

NOTICIAS ANTICAPITALISTAS