kaosenlared.net

sehansuscrito163  quedan837 Objetivo 1000 suscriptor@s! 
08 May 2012

Pels drets socials, laborals i democràtics, el 12M15M pren la ciutat!

Escrito por  Óscar Simón
Valora este artículo
(0 votos)
Per Óscar Simón. Ismael, Javi i Dani portaven des del 29M enpresó preventiva sense fiança. Tots tres van ser detinguts en el matí de la vaga. Laura, secretària d'organització de la federació local de la CGT de Barcelona, ​​està en les mateixes condicions des del dimecres 25 d'abril.

Per Óscar Simón. Ismael, Javi i Dani porten des del 29M enpresó preventiva sense fiança. Tots tres van ser detinguts en el matí de la vaga. Laura, secretària d'organització de la federació local de la CGT de Barcelona, està en les mateixes condicions des del dimecres 25 d'abril a causa de la seva participació en una "perfomance" a cara descoberta en la qual es cremaven simbòlicament unes caixes. La policia va entrar el passat dia 24 a la fàbrica SEAT per detenir dos delegats sindicals, un de CCOO i un altre d'UGT, acusats d'insultar un esquirol. Es van dur tots dos emmanillats a comissaria

El dia 29 de març, dues persones van perdre un ull a causa de trets de pilotes de goma. Una altra va perdre la melsa rebentada a cops. Prop de vint manifestants van patir trencaments d'ossos en les extremitats. Com a mínim quatre vaguistes han pagat fiances d'entre 3.000 € i 6.000 € per evitar l'ingrés a la presó. Es fustiga i s’identifica els manifestants.

Els Mossos d'Esquadra han llançat una web on apareixen 68 persones que suposadament participen en disturbis i anima a la delació. Aquesta web, a part de ser probablement il·legal ja que vulnera el dret a la intimitat i publica fotos de persones que no estan imputades, recorda el gran germà orwellià.

A més, amb motiu de la cimera del BCE, Barcelona serà presa per cinc mil policies. Es va suspendre el tractat de Schenghen que permet la lliure circulació de ciutadanes europees. L'excusa: una suposada contracimera de la qual només Felip Puig, conseller d'Interior, coneix la seva existència. Durant les últimes hores, el ministre d'Interior ha dit públicament que no es permetrà cap acampada, en clara amenaça a les protestes que s'estan organitzant al voltant del 12 i 15 de Maig. Aquests atacs a les llibertats i drets civils són el reflex repressiu dels plans d'ajust estructural duts endavant pels governs del PP i de CiU. El puny de ferro s'amaga sota un guant de seda de paraules –com austeritat, racionalització de la despesa, consolidació fiscal i altres neologismes (un cop més 1984) – a què ens tenen acostumades els neocon.

La repressió està sent especialment dura a Catalunya i sobretot a Barcelona, per tres motius. Primer, la deriva autoritària de Felip Puig. Segon, el gran èxit de la vaga del 29M: centenars de piquets van bloquejar la ciutat, en la indústria es va aturar el 80% i el metall –sector al qual pertany SEAT– va superar el 90%. L'esquerra sindical, el 15M i el fet de coincidir totes les convocatòries en espais molt propers van convertir el centre de la ciutat en lloc de trobada per més de mig milió de persones. I tercer, i segurament el més important, les properes mobilitzacions del #12M15M.

PP i CiU tenen clar el clima actual de rebuig a les polítiques d'austeritat i la constatació per part de la població que la situació es va deteriorant una mica més amb cada nova retallada. Cada vegada és major la certesa social que l'austeritat és per al 99% mentre l'1% es queda amb tot. Un escenari amb les places plenes de milers de persones mobilitzant diàriament, animant la gent a lluitar en defensa dels serveis públics, per condicions laborals dignes, contra el rescat als bancs i pel dret a l'habitatge pot ser molt més explosiu que el de 2011. Avui, un any després, hi ha assemblees en molts barris i pobles, hi ha una major capacitat organitzativa i una capa de noves activistes. El substrat sobre el qual es poden desenvolupar les acampades i les mobilitzacions associades és molt més fort que el 2011.

L'estratègia de Puig i Fernández Díaz és clara. Saben que hi ha un grup de gent que sortirà al carrer segur, i saben també que milions de persones estan mirant cap el 15M. Saben que milions de persones se senten part d'aquest esperit reivindicatiu; un esperit que situal al centre la dimensió col·lectiva de la vida, que trenca amb l'individualisme i que qüestiona profundament les bases des sistema de representació. Puig i Fernández Díaz recorden molt bé què va passar a Barcelona l'any passat: la policia va ser derrotada a plaça Catalunya per una multitud practicant la desobediència civil. Davant els ulls de mig món, milers de persones van bloquejar simbòlicament el parlament el 15 de juny contra uns pressupostos injustos. Centenars de milers van sortir el 19J donant suport a aquesta acció. Durant setmanes la metròpoli bullia d'activitats reivindicatives.

No volen que això es repeteixi i tracten d'imposar la política de la por: separar la gent compromesa de les persones que estan pensant en mobilitzar-se. Fan servir l'excusa de la "violència urbana" parlant de contenidors, però obvien que la gent cada vegada és més conscient de l'atur, la carestia de la vida, la privatització dels serveis públics, els milers de desnonaments, les retallades de llibertats. Obvien que milers i milers de persones comencen a tenir clar que la violència estructural és infinitament pitjor. Que 55.000 persones hagin mort a Catalunya des de 2007 sense cobrar l'ajuda a la dependència, això sí que és violència.

A Ismael, Javi, Dani i Laura els volem a casa ja. La seva situació és una mostra clara de la retallada de llibertats portada a terme per defensar les polítiques del deteriorament social. La lluita per la seva llibertat ens incumbeix a totes i tots. Com més fortes siguin les mobilitzacions del 12 i 15 de maig i més se sostinguin en el temps, més d’hora els tindrem entre nosaltres. El millor camí per defensar els drets civils és omplir els carrers amb milions de persones. Juntes ho podem tot.

Óscar Simón és militant d'En lluita.

-----

Estas d'acord amb nosaltres? Rep més informació sobre En lluita, anticapitalisme i revolució

Pots llegir també el diari d'aquest mes En lluita

Conecta't a les xarxes socials www.facebook.com/Enlluita | http://twitter.com/enlluita

TAMBIEN EN CASTELLANO: http://www.enlucha.org/site/?q=node/17191

Modificado por última vez en Martes, 08 Mayo 2012 19:16

You have no rights to post comments