Publicado en: 13 septiembre, 2017

Argentina. Aparició amb vida de Santiago Maldonado! (cat-cast)

Por Lucha Internacionalista

El 1er d’agost, Santiago Maldonado, va desaparèixer quan realitzava un dels actes més nobles: solidaritzar-se amb un poble oprimit i explotat; els Lof a ResistenciaCushamen, Chubut.

Por Lucha Internacionalista

A més d’un mes encara no només no ha aparegut, sinó que el govern argentí i els mitjans de comunicació afins, han llançat una campanya de mentides i desinformació, que no fan més que aprofundir el dolor de la família de Santiago. Mentides com: que Santiago no estava a Chubut, que el va apunyalar un puestero, que se’l van emportar els Mapuche, que està a Xile, que el van veure el 15 d’agost… i continuen cada dia amb les falsedats

L’única veritat és la dels tres testimonis que van declarar davant el Jutge: que va haver-hi una brutal repressió per part de la gendarmeria i van haver de refugiar-se, la majoria va creuar el riu, però com Santiago no sabia nedar, es va quedar en la mateixa riba, amb l’aigua fins a la cintura agafat a un matoll. En aquest lloc el van agafar els gendarmes i el van pujar a una furgoneta blanca i després a un camió, ambdós de gendarmeria. Va ser l’última vegada que el van veure.

Per poder fer arribar la veritat, la família, amb ajuda de companys, amics i professionals van crear una web: www.santiagomaldonado.com.

Per això la resposta del poble argentí no es va fer esperar. En la memòria dels i de les treballadores i el poble argentí, està el genocidi de l’última dictadura, amb els seus 30.000 desapareguts. Per això, en tot el país va haver-hi mobilitzacions, i va tenir a la Plaza de Mayo el divendres 1 de setembre, la mostra més contundent: més de 250.000 persones es van mobilitzar.

Però no només és a Argentina el repudi a l’accionar del govern, va ser i és també internacional: en moltes ciutats es van realitzar, concentracions, exigència en els consolats i milers d’adhesions. A Barcelona, es va constituir la Comissió per l’Aparició amb Vida de Santiago Maldonado–Barcelona. S’ha lliurat el document al Consolat argentí, marxa tots els dijous a Plaça Catalunya, nova visita al consolat acompanyats pels diputats Carles Riera (CUP-CC), Albano Dante Fachin (Podem), representant d’EUiA, dels sindicats CGT i IAC, Lluita Internacionalista, CRT, els Iaioflautes, Ecologistes en Acció, i més de 60 adhesions al document en el dia Internacional del Detingut-Desaparegut.

Des de Catalunya, continuem aquesta campanya i ja s’està preparant un gran acte pel 14.

Aparició amb vida! Govern responsable! Judici i càstig!

Guillermo Schelling Membre de la Comissió per l’Aparició amb Vida de Santiago Maldonado–Barcelona

Barcelona. Dijous 14 de setembre. 19 hores. Plaça Catalunya. Concentració per a la reaparició amb vida de l’activista argentí Santiago Maldonado

Argentina ¡Aparición con vida de Santiago Maldonado!

Maldonado, desapareció cuando realizaba uno de los actos más nobles: solidarizarse con un pueblo oprimido y explotado; los Lof en Resistencia-Cushamen, Chubut.

A más de un mes aún no solo no apareció, sino que el gobierno argentino y los medios de comunicación afines, han lanzado una campaña de mentiras y desinformación, que no hacen que ahondar más el dolor de la familia de Santiago. Mentiras como: que Santiago no estaba en Chubut, que lo apuñaló un puestero, que se lo llevaron los Mapuche, que está en Chile, que lo vieron el 15 de agosto… y continúan cada día con las falsedades La única verdad es la de los tres testigos que declararon ante el Juez: que hubo una brutal represión por parte de la gendarmería y tuvieron que refugiarse, la mayoría cruzó el río, pero como Santiago no sabía nadar, se quedó en la misma orilla, con el agua hasta la cintura cogido a la maleza. En ese lugar lo cogieron los gendarmes y lo subieron a una furgoneta blanca y después a un camión, ambos de gendarmería. Fue la última vez que lo vieron.

Para poder hacer llegar la verdad, la familia, con ayuda de compañeros, amigos y profesionales crearon una web: www.santiagomaldonado.com

Por eso la respuesta del pueblo argentino no se hizo esperar. En la memoria de los y las trabajadoras y el pueblo argentino, está el genocidio de la última dictadura, con sus 30.000 desaparecidos. Por eso, en todo el país hubo movilizaciones, y tuvo en la Plaza de Mayo el viernes 1 de setiembre, la muestra más contundente: más de 250.000 personas se movilizaron.

Pero no solo es en Argentina el repudio al accionar del gobierno, fue y es también internacional: en muchas ciudades se realizaron, concentraciones, exigencia en los consulados y miles de adhesiones.

En Barcelona, se constituyó la Comisión por la Aparición con Vida de Santiago Maldonado–Barcelona. Se ha hecho entrega de documento al Consulado argentino, marcha todos los jueves en Plaça Catalunya, nueva visita al consulado acompa- ñados por los diputados Carles Riera (CUP-CC), Albano Dante Fachini (Podem), representante de EUiA, de los sindicatos CGT y IAC, Lucha Internacionalista, CRT, los Yayoflautas, Ecologistas en Acción, y más de 60 adhesiones al documento en el día Internacional del Detenido-Desaparecido.

Desde Catalunya, continuamos esta campaña y ya se está preparando un gran acto para el 14.

Aparición con vida! Gobierno responsable! Juicio y castigo!

Guillermo Schelling, Miembro de la Comisión por la Aparición con Vida de Santiago Maldonado–Barcelona

Barcelona. 14 de setiembre 19 horas. Plaça Catalunya. Concentración por la reaparición con vida de l’activista Santiago Maldonado

Escribe un comentario

XHTML: Puedes usar los siguientes tags html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Escribe un comentario

XHTML: Puedes usar los siguientes tags html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

-->
COLABORA CON KAOS